Reiseguide

Reisen til Lovund


Offentlig transport

Du kan reise hit med ferge fra Stokkvågen (“MF Lovund” eller “MF Lurøy”), eller med hurtigbåt fra Sandnessjøen (“Helgelandspendelen”) og Bodø (“Nordlandsekspressen”). Sommerruter kommer! Følg med på www.reisnordland.no Du kan forhåndsbestille billetter til hurtigbåtene én måned før du skal reise. Fergebilletter kan ikke forhåndsbestilles.


Egen båt?

Kommer du hit med egen båt, har hotellet båtplasser. Det har også Kystkultursenteret og Lovund båtforening. Her betaler du med Vipps, og det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder alle stedene. Det finnes også en kommunal gjestebrygge for kortere opphold (inntil 1 døgn). Hos Lovund båtforening har du tilgang til dusj og toalett. Besøk gjerne nettsiden deres. Båtplasser på Lovund kan altså ikke forhåndsbestilles, og du bør være ute i god tid.


Skyssbåt

Hvis du ønsker en ekstra komfortabel båttur, kan du sikre deg en av våre skyssbåtbilletter! Det er satt opp skyssbåt tur-retur  på strekninga Sandnessjøen - Nesna - Stokkvågen - Onøy - Sleneset - Lovund både 17. og 18. juni. Skyssbåten går fra Sandnessjøen kl 16 og kommer til Lovund i tide til den første konserten starter! Retur fra Lovund er ca kl 00 30 begge kveldene! Enklere blir det ikke!


Vi selger skyssbåtbilletter samme sted som vi selger festivalpass og dagsbilletter her. Skyssbåtbillettene selges kun som tur-retur-billetter.


Lovund + bobil = sant?

Av og til får vi spørsmål om man kan komme hit med bobil. Det kan du, men det viser seg at det ikke er noen som tilbyr parkering med strøm til bobiler. Veiene på Lovund er smale, og det kan være lurt å vurdere andre løsninger før du tar med bobilen. Det finnes bobilparkering på vår nærmeste øy Sleneset! Sjekk ut Sleneset Bobilparkering på Facebook. Bobilparkering på Sleneset kan kombineres med skyssbåtbillett.

Tilgjengelighet


Vi vil gjerne at festivalen vår skal være tilgjengelig for alle!


I utgangspunktet er alle billetter ståplasser. Det er likevel mulig å komme til Vardhågen Live med rullestol. Det vil også være mulig å få sitteplass dersom man for eksempel har en funksjonsnedsettelse som krever det.


Vi har lagt ut festivalpass og dagsbilletter merket “rullestol”. Denne billett-typen kan du bruke dersom du trenger plass til rullestol, sitteplass og/ eller assistanse.


Hvis du ønsker å ha med ledsager, kan du ta kontakt på post@vardhagenlive.no. Da vil du få tilgang til en kode som gjør at du kan bestille ledsagerbillett. Gyldig ledsagerbevis må fremvises.


Festivalområdet ligger i en asfaltert bakke. Mat- og drikkeserveringen og toalettene vil bli plassert ved veien, slik at tilgjengeligheten blir så god som mulig for alle. De forskjellige delene av festivalområdet blir tydelig merket med skilt.

Overnatting på Lovund


Lovund Hotell

Noen av dere har kanskje vært heldig å få rom på Lovund Hotell? Sjekk ut nettsiden deres.


Sove i telt?

I utgangspunktet lager ikke Vardhågen Live noen egen teltcamp. Hvis man vil telte, anbefaler vi området rundt Vassvika (utenom fotballbanen). Ungdomshuset i Vassvika har vannkran på utsiden av bygget og et åpent toalett. De generelle reglene for telting gjelder: Det er lov å telte inntil to døgn i utmark, minst 150 meter fra bebyggelse. Enkelte steder, litt oppi høyden, har du kun lov til å oppholde seg på stien av hensyn til fuglelivet. Disse områdene er merket.


Telting på Lovund kan være svært flott, spesielt dersom været er godt! Tenker du på folk og fugl og rydder opp etter deg, er det ingenting i veien for en natt eller to i naturen!


Andre reisetips

Dersom du skulle oppleve at det er vanskelig å finne overnatting på Lovund, har vi følgende tips:


Meld deg som frivillig! Vi har et rimelig overnattingstilbud for frivillige.


Skaff deg en av våre skyssbåtbilletter!


Vurder å overnatte for eksempel på Sleneset, vår nærmeste øy? Her kan man kontakte Fjærkroa, Jettehuset, Sleneset Rorbuferie/Sleneset Gjestegård (tlf 75094310/97513906).


Eller hva med overnatting på Onøy/Lurøy? Sjekk ut Lurøygården, Rådhusplassen, Doktorgården, Lurøy rorbuer og Røssøya.


Det kan også være lurt å sjekke Airbnb!


Bli medlem av facebookgruppa “Det skjer på Lovund”! Kanskje har noen en båtplass eller et rom til leie?

Frivillig


Som festivaler flest, er vi avhengige av frivillighet når arrangementet skal gjennomføres.


Har du lyst til å tilbringe ei helg på Lovund? Eller bor du kanskje her på øya og vil jobbe som frivillig 17. eller 18. juni?


Da hører vi gjerne fra deg! Send en e-post til post@vardhagenlive.no!


Vi søker deg som er over 18 år. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper. Opplæring vil bli gitt! 


Hva slags oppgaver er det snakk om? Vi trenger for eksempel frivillige til å stå i baren, til å være vakter og til å holde området rent og pent. Vi trenger også frivillige som kan hjelpe med opprigging og nedrigging. Du må regne med omtrent 7 timers jobbing. Ved behov, og etter avtale, kan økta deles opp. Oppgaver kan også tilrettelegges.


Vi kan tilby ei inspirerende helg! Dersom du er tilreisende, er vi behjelpelig med å skaffe rimelig overnatting. Vi sørger for at du får mat og drikke den dagen du jobber. Du får gratis inngang til festivalen den dagen du ikke jobber.